Cetatea Ika

  • Cetatea Ika a fost construită între secolele 13 și 14, iar la puțin timp, în secolul 15, a fost abandonată.
  • Vechea cetate medievală avea o lungime de 200 de metri, o lățime de doar 10 metri și două turnuri. Din tot ansamblul, s-a păstrat doar turnul sudic cu o înălțime de 13 metri.
  • Se presupune că Cetatea Ika a fost construită dintr-o inițiativă comunitară, pentru că în această zonă nu se afla nici o proprietate regală.
  • Cocoșii și diamentele – Oamenii din zonă spun că în subsolul fostei cetăți se află și astăzi ascunsă o comoară cu diamante valoroase și aur. Legenda spune că această comoară este păzită de doi cocoși care dorm pe rând și atunci când cineva se apropie de comoară, cocoșul treaz cântă și ușile se blochează.
  • Forțe invizibile ce apără cetatea – Se spune că toți cei care au încearcat să deterioreze turnul au avut de suferit. După abandonarea cetății, în turn se afla o moară. Într-o zi, după o ceartă aprigă cu morărița, morarul furios începu să scoată pietre din fundația turnului pentru a distruge moara, dar când a atins una dintre pietre, mâinile i s-au uscat pe loc. O altă poveste este despre un flăcău care a încercat să demoleze acoperișul turnului și a fost lovit de un fulger.

călătorește în siguranță

prețuiește locul

trăiește momentul

trăiește activ

încearcă noi experiențe

învată zi de zi mai mult

Distribuie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email