obiective turistice în orașul Brașov

După Ziduri

Curiozităti

  • Pârâul ce curge de-a lungul zidurilor se numea Graft și este un pârâu artificial, săpat în stîncă, cu rolul de a colecta o parte din apele ce veneau din Schei şi totodată de a constitui un obstacol natural împotriva atacatorilor.
  • Primul zid al cetații a fost întărit cu 8 turnuri dar odată cu evoluţia armelor de atac, în exteriorul cetăţii a fost constuit un al doilea zid de apărare, fără turnuri, dar prevăzut cu două bastioane puternice în fiecare capăt.
  • Fortificațiile din zona promenadei După Ziduri și-au păstrat configurația sistemului defensiv construit pe parcursul secolelor XV-XVIII.
  • Pe Aleea de După Ziduri pot fi observate două din intrările în rețeaua de tuneluri ale vechii cetați, tuneluri care făceau legătura între bastioanele de apărare.

Legende & Povesti

  • Legenda susţine că fortificarea Braşovului a fost decisă de regele Sigismund de Luxemburg, în 1395, după o campanie militară dusă împotriva turcilor. Se pare că, prima centură de zid a cetăţii Braşovului a fost terminată la începutul secolului al XV-lea, însă, aşa cum o să o dovedească asediile otomane, fortificaţiile trebuiau îmbunătăţite şi astfel şantierul a continuat, pentru reparaţii sau construcţii noi, până în prima jumătate a secolului al XVII-lea. Eficienţa sistemului de apărare este demonstrată de faptul că de la invazia turcească din 1421, până la intrarea trupelor austriece în oraş, în 1688, Braşovul nu a mai fost cucerit. (sursa: www.brasovistorie.ro)

FAIN DE PLIMBARE

CENTRAL

APROAPE DE NATURĂ

Cum ajungi?