Se spune că din cauza unor disfuncții magnetice, zona Pietrelor lui Solomon este încărcată cu ioni negativi iar aceștia ar putea ameliora boli cardio-vasculare. Specialiștii confirmă că zona este încărcată energetic.
La Pietrele lui Solomon se ține în fiecare an petrecerea de după defilarea junilor, în prima duminică de după Paște.
În 1913, cronicarul Julius Teutsch a descoperit, în zona Pietrelor lui Solomon, ruinele unei cetăți dacice. Cercetările din anii ’50 și anii ’80 au arătat că cetatea a fost locuită pe întreaga durată a neoliticului, a epocii bronzului şi a fierului, dar a fost distrusă în perioada războaielor daco-romane.
Legende & Povesti
Regele Solomon și dușmanii – Legenda spune ca regele Solomon a fost urmărit de invadatori până în zona Brașovului. Acesta s-a ascuns în pădure și pentru a nu fi recunoscut și-a dat jos coroana și a asezat-o la radăcina unui arbore. Urmăritorii săi nu l-au mai recunoscut și au presupus că acesta a căzut în prăpastie și a murit. Așa a reusit să scape cu bogățiile pe care le avea asupra lui și s-a refugiat într-o peștera aflată în zona care astăzi îi poartă numele. Sute de ani mai târziu un tăran plecat în pădure după lemne, a găsit coroana la rădăcina copacului și a predat-o autoritățiilor de la acea vreme. Se spune că în urma acestei întamplări, Brașovul și-a căpătat numele și stema.
Blestemul lui Solomon – O altă legendă despre regele ungur și zona Pietrelor lui Solomon, spune că Solomon și-ar fi ucis fratele pentru a putea urca pe tron în locul lui. Aflând acestea, mama sa l-a alungat și l-a blestemat să moară atunci când orice om de rând îl va putea vedea. În pribegia sa, regele ajunge în zona care astăzi îi poartă numele. Aici vede un cioban care-şi păştea oile. De frică să nu-i vadă chipul, regele trage brusc frâiele calului. Calul se sperie şi, nechezând, atrage privirea ciobanului. În acel moment un fulger lovește stânca pe care se afla regele, despicând-o în două. Hăul îl înghite pe Solomon cu cal cu tot.