obiective turistice în orașul Brașov

Pietrele lui Solomon

Curiozităti

  • Se spune că din cauza unor disfuncții magnetice, zona Pietrelor lui Solomon este încărcată cu ioni negativi iar aceștia ar putea ameliora boli cardio-vasculare. Specialiștii confirmă că zona este încărcată energetic.
  • La Pietrele lui Solomon se ține în fiecare an petrecerea de după defilarea junilor, în prima duminică de după Paște.
  • În 1913, cronicarul Julius Teutsch a descoperit, în zona Pietrelor lui Solomon, ruinele unei cetăți dacice. Cercetările din anii ’50 și anii ’80 au arătat că cetatea a fost locuită pe întreaga durată a neoliticului, a epocii bronzului şi a fierului, dar a fost distrusă în perioada războaielor daco-romane.

Legende & Povesti

  • Regele Solomon și dușmanii – Legenda spune ca regele Solomon a fost urmărit de invadatori până în zona Brașovului. Acesta s-a ascuns în pădure și pentru a nu fi recunoscut și-a dat jos coroana și a asezat-o la radăcina unui arbore. Urmăritorii săi nu l-au mai recunoscut și au presupus că acesta a căzut în prăpastie și a murit. Așa a reusit să scape cu bogățiile pe care le avea asupra lui și s-a refugiat într-o peștera aflată în zona care astăzi îi poartă numele. Sute de ani mai târziu un tăran plecat în pădure după lemne, a găsit coroana la rădăcina copacului și a predat-o autoritățiilor de la acea vreme. Se spune că în urma acestei întamplări, Brașovul și-a căpătat numele și stema.
  • Blestemul lui Solomon – O altă legendă despre regele ungur și zona Pietrelor lui Solomon, spune că Solomon și-ar fi ucis fratele pentru a putea urca pe tron în locul lui. Aflând acestea, mama sa l-a alungat și l-a blestemat să moară atunci când orice om de rând îl va putea vedea. În pribegia sa, regele ajunge în zona care astăzi îi poartă numele. Aici vede un cioban care-şi păştea oile. De frică să nu-i vadă chipul, regele trage brusc frâiele calului. Calul se sperie şi, nechezând, atrage privirea ciobanului. În acel moment un fulger lovește stânca pe care se afla regele, despicând-o în două. Hăul îl înghite pe Solomon cu cal cu tot.

ACTIVITĂTI IN AER LIBER

NATURĂ

pe aici stă și Moș Martin

Social Media

Cum ajungi?

Ce ai nevoie în zonă?

Turist-Info

Stație Taxi

Farmacie

Supermarket

Bancomat

Benzinărie

Stație încărcare