Cele mai cunoscute biserici ale Brașovului, în funcție de vechime.

Cele mai cunoscute biserici ale Brașovului, în funcție de vechime

Centrul istoric al Brașovului este împânzit de clădiri vechi, de sute de ani, ce pot fi admirate chiar și în zilele noastre. O plimbare pe străzile cetății de altă dată, te va aduce mai aproape de acele vremuri și te va ajuta să-ți imaginezi cum trăiau oamenii cu secole în urmă. Bisericile au fost importante pentru vechii locuitori ai Brașovului, din acest motiv, încă din cele mai vechi timpuri, comunitățiile locale făceau eforturi mari pentru a construi biserici impunătoare, care să reziste cât mai bine eventualelor atacuri, incendii sau cutremure. De-a lungul timpului, bisericile Brașovului, au fost afectate de multe evenimente istorice nefericite, dar de fiecare dată au fost refăcute, iar asta nu poate decât să ne bucure, pentru că astazi, avem aceste mărturii ale trecutui, atât de aproape.

1. Biserica Sfântul bartolomeu

Biserica Sfântul Bartolomeu a fost construită pentru prima dată în anul 1223 și este cel mai vechi monument din orașul Brașov. Chiar și Mircea cel Bătrân a vizitat-o, doar că acum vreo 600 și ceva de ani. 😀 (vezi mai multe informații)

2. Biserica Neagră

Construcția bisericii a început în anul 1383 și a fost finalizată în anul 1477. Biserica Neagră este cel mai vizitat obiectiv turistic religios din România, are cel mai mare clopot mobil din țară, cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa (exceptând Turcia) și este cel mai înalt edificiu în stil gotic din sud-estul Europei. În concluzie, Biserica Neagră este cea mai… 🙂 (vezi mai multe informații)

3. Biserica Sfântul Nicolae

Biserica Sfântul Nicolae a fost construită în anul 1495, pe locul unui vechi lăcaș de cult de prin 1292. La înfrumusețarea și extinderea bisericii au contribuit, de-a lungul timpului mai mulți voievozi ai Țării Românești, precum Mihai Viteazu, Neagoe Basarab, Petru Cercel. Până și poetul Mihai Eminescu i-a dedicat o poezie, inspirat fiind de frumusețea sa. ❤️ (vezi mai multe informații)

articole similare